Påvirker dårlig økonomi din helse?

Dårlig økonomi påvirker mer enn lommeboka, det kan også ødelegge din helse.

De fleste av oss vil oppleve en periode med dårlig økonomi i løpet av livet. Det er noe som selvfølgelig gjør at lommeboka blir tommere, men det påvirker også din helse.  Veldig ofte opplever mange at trang økonomi påvirker utrolig mange områder av livet.

Nye boliger som meldes inn etter 1. juli blir 30.000 kroner dyrere. – Det vil si en betydelig ekstrakostnad for småbarnsfamilier og andre med trang økonomi, som vil etablere seg i områder med nye boliger som rekkehus, mener representanter fra byggebransjen. De frykter også at boligene kan bli vanskeligere å selge.

Betale regninger

Det å betale regninger kan bli en prøvelse. Man kan føle at pengene ikke strekker til og at man jobber hardt uten å få noe igjen for det. Mange opplever at man fyller livet med bekymringer og ting som må gjøres, og at alt det lystbetonte uteblir. Man har jo ikke penger til å gjøre noe annet enn det aller mest nødvendige.

Det hele kan bli en ond sirkel der man kanskje til slutt føler seg maktesløs og ender opp med konvoluttskrekk og unngår postkassen. Men dette er ingen løsning, det fører bare til at problemene vokser dem over hodet.

Lommebok

Ta ansvar

Noe av det første man bør gjøre er å ikke tenke på økonomiske problemer som noe skammelig. Alle kan gjøre feil og ha dårlige perioder. Det som betyr noe er hva man gjør med de periodene.

En måte å ta ansvar på er å refinansiere huslånet for eksempel, slik at du får samlet all gjeld i ett hos Bluestep og får bedre renter og ikke minst, mindre beløp å betale i måneden. Det finnes ordninger om du bare er villig til å lete etter dem.