Hvordan hindre dårlig syn?

Ettersom veldig mye av dagen vår går til å samle opp synsinntrykk, er det viktigere enn noen gang å ta godt vare på synet vårt. 

Øynene skal du faktisk benytte deg av store deler av livet, så det er viktig at du tar vare på dem. Her får du en god del tips og råd om hvordan du kan ta best mulig vare på øynene dine.

God arbeidsplass

Selv om det å jobbe i svakt lys ikke skader øynene dine slik mange tror, er det lett å bli trøtt i både øyne og hode om man jobber med svakt lys. Sørg for å ha god punktbelysning, gjerne rett mot det du skal lese. Sorg også for god avstand til dataskjermen og vær bevisst på hvilken type du velger.

Synskorreksjon

Ikke glem å gå jevnlig til optiker for å ta synstest. Etterhvert som man blir eldre kan det være at man trenger synskorreksjon i form av briller, linser eller operasjon. Og jo lengre man går uten å få korrigert, jo verre blir synet, desto fortere. Etter du har tatt synstest, kan du jo velge å handle briller og linser på nettet, hos for eksempel www.lensstore.no. Da slipper du å blakke deg helt på bruk av inser. Husk også at arbeidsgiver skal gi deg tilbud om utredning av behov for databriller.

Databriller på tastatur

Solbriller

Aldri undervurder verdien av et godt par med solbriller. Du kan kjøpe både med og uten styrke, og kjøper du uten er det en fordel å bruke linser. Kjøp gjerne med bred kant på sidene, så du får minst mulig av solen inn på øynene. Solbriller finner du i alle prisklasser, bare sørg for at de har den rette beskyttelsen. Mange kule merker har egne solbrillekolleksjoner, som for eksempel Prada, Puma, Gucci og DKNY.

Kosthold

Sist men ikke minst er det verdt å sette seg inn i hvilken mat du bør spise som fungerer positivt på synet ditt. Det er også lurt å ha oppfølging av lege med jevne synstester og helsesjekker ettersom dårlig syn også er symptom på andre sykdommer. Hovedregel er å spise mye frukt og grønnsaker.