Bruk databriller

Bruk databriller

Tar du vare på synet ditt?

Med teknologiens stadige utvikling, følger det også stadige utfordringer for oss mennesker. En av våre sanser som er veldig følsom er synet.

Vi bruker det hver dag og mange av oss undervurderer verdien av det, ettersom vi er så vandt til at vi har det. Men når det begynner å bli dårligere, så merker vi også hva som skjer og hvor vanskelig ting kan bli om synet faktisk forsvinner helt. Mye kan endres ved synkorrigering, og det finnes flotte muligheter for å få synet fikset slik at det blir perfekt igjen. Men noen ting kan aldri endres.

Det er med andre ord veldig viktig at du følger opp synet ditt godt, spesielt om du har sykdommer som kan påvirke synet ditt, som for eksempel diabetes. Har du familiemedlemmer med briller, er sjansen stor for at du vil trenge det etter hvert også, så det lønner seg å sjekke med jevne mellomrom. Vi gir deg tipsene for hvordan du kan ta best mulig vare på synet ditt.

–          Bruk databriller. Dette er briller som er beregnet spesielt for bruk forann data ettersom det kommer et spesielt lys fra dataen. Dette lyset kan virke skadelig for synet.

–          Bruk solbriller med UV beskyttelse. Uv-stråler er det eneste som kan gjøre ubotelig skade på øynene.

–          Husk at øynene trenger fuktighet. Om nødvendig bruk øyendråper, og gni deg minst mulig i øynene om du merker at du blir tørr.

–          Ha et godt og variert kosthold. Får du problemer med å få i deg vitaminer og mineraler, ta kosttilskudd.

Dette er bare noen av de tiltakene du kan gjøre selv for å holde synet ditt så godt som mulig, så lenge som mulig. Husk også at det er enkelte typer mat som kan gjøre synet ditt bedre!