Populære trenings- og helseapper som kan hjelpe deg i form!

De fleste vet at det er lurt å få inn minst tretti minutter med fysisk aktivitet hver dag, men for mange føles det uoverkommelig å sette av tid til å trene i en travel hverdag. Heldigvis finnes det nå mange gode apper og hjelpemidler du kan installerte på telefonen slik at det er lettere å holde oversikt over fremgangen og resultatene.

Trening og fysisk aktivitet er ikke alltid ensbetydende med å kjøre til nærmeste treningssenter og løpe én time på innendørs tredemøller, med de ulike treningsappene som finnes til din smarttelefon kan du få tilpassede treningsprogram som du kan utføre hjemme uten bruk av utstyr.

Vi har plukket ut noen av våre favoritt-apper som kan hjelpe deg med å holde deg frisk og sunn i hverdagen.

Runkeeper

Runkeeper er en av de første fitness-appene som kom til iOS og Android. Her kan du benytte telefonens GPS til å loggføre løpeturer, gåturer, sykkelturer og andre utendørsaktivititeter. Du kan se progresjonen i ulike ting som hastighet, forbrenning og effektivitet etterhvert som du gjør fremgang. Når du starter en økt kan du også velge å få jevnlige påminnelser om hvor lenge du har trent og for eksempel hvor fort du løper.

Freelethics

Freelethics-appene er et utvalg av ulike applikasjoner til din smarttelefon som inneholder treningsprogrammer og øvelser for ulike mål. Den aller mest populære er Freelethics Bodyweight – her kan du lære deg hvordan du utfører svært effektive, og krevende kropssvektøvelser uten å behøve å melde deg inn på et treningssenter eller handle inn treningsutstyr. Alle øvelsene kommer med detaljerte videoer som viser hvordan øvelsene skal utføres.

7 Minute Workout

Sliter du med å finne tid til å trene i hverdagen? Da er kanskje 7 Minute Workout noe for deg. Med denne appen får du et variert utvalg øvelser som utføres med høy intensitet for å gjøre treningsøktene så effektive som mulig. Med en slik app er ikke dårlig tid lengre noen unnskyldning!

Headspace: Guided Meditation

Det å være sunn handler om mer enn å bare være i fysisk god form – det mentale er også viktig. Med Headspace kan du få opplæring i hvordan man mediterer ved hjelp av beroligende stemme som forteller deg hvordan du skal fokusere best mulig og hva du skal tenke på for å få mest mulig avslapning.