Oslo-ferie for helsebevisste

En byferie trenger ikke å innebære bare festing og uteliv! For deg som er opptatt av å ta vare på kropp og sjel finnes det heldigvis en rekke interessante tilbud i Oslo. Enten det er meditasjon og avslapning eller yoga som frister, har hovedstaden mye å by på.

Hvor skal jeg bo?

Når du har bestemt deg for hva slags kurs du vil være med på, kan det være lurt å ta en titt på Hotell Oslo for å bestille hotell i god tid. Der finner du gode tips og råd før reisen din til Oslo, og du vil få hjelp til å reservere rom på det hotellet som passer deg og dine behov best.

Meditasjon

Ønsker du å dra til Oslo for å lære mer om meditasjon, kan det være lurt å ta en titt på nettsidene til Nordisk kadampa. De tilbyr buddhistisk meditasjon, både dagskurs og ukentlige kurs på norsk og engelsk. Ønsker du å lære mer om en norsk meditasjonsmetode, kan kanskje Acem-meditasjon være noe for deg. De arrangerer regelmessige kurs i Oslo, både for nybegynnere og viderekomne. Acem er en ikke-religiøs metode med fokus på avspenning og personlig vekst. Brahma Kumaris holder også regelmessige kurs og drop-in meditasjon. Både drop-in og kurs er gratis, så dette kan være et godt alternativ for studenter og andre prisbevisste.

For deg som ønsker å kombinere meditasjon og spiritualitet med yoga, kan Kundalini yoga være verdt å sjekke ut. De tilbyr drop-in, privattimer, gratis prøvetime og donasjonsbaserte timer. Denne yogaformen fokuserer på bevisstgjøring både i forhold til en selv og omgivelsene.

Meditasjon i park

Yoga

Ønsker du å fokusere på yoga mens du er i Oslo, finnes det også mange alternativer. For eksempel tilbyr Yoga i Nordmarka tre- eller firedagers yogakurs i vakre og fredelige omgivelser på Kikutstua i Nordmarka fra juni til august.

Et annerledes tilbud er Yoga i Frognerparken. Der kan du møte hundrevis av andre yogainteresserte i friluft hele sommeren.

Et annet godt tilbud er Oslo yoga som tilbyr en rekke ulike kurs og workshops. Hva med å ta med hele familien på familieyogafestival, eller ta med barna på barneyoga?