Hopp deg friskere!

Kvinde på trampoline

At barn har både nytte og glede av å hoppe på trampoline er ingen hemmelighet, men visste du at også voksne med fordel kan hoppe seg friskere?

Når våren er i luften, sola skinner og fuglene kvitrer er det få ting som er så herlig som å trene ute i frisk luft. De fleste nordmenn bytter da ut ski og skøyter med joggesko, sykkel eller til og med rulleski. Men hva med den trampolinen du har stående i hagen til ungene? Det er perfekt trening også for voksne!

Å hoppe har stor helsegevinst for voksne også og både spenst, styrke, balanse, kondisjon og koordinasjon trenes opp ved å hoppe. Ja, du leste riktig, du kan faktisk trene kondisjon ved å hoppe i over 30 minutter, så du trenger ikke kjede deg på lange spaserturer eller joggeturer lengre. Ved å hoppe regelmessig vil du styrke sentralmuskulaturen din i mage og rygg. Samtidig trener du også rumpe, legger og lår.

Ifølge avisen The Telegraph styrker hoppingen også bein/skjelett-utviklingen gjennom å forbedre mineralnivåene i kroppen. På denne måten økes beintettheten og man minsker risikoen for beinskjørhet og brudd som følge av det.

– Å hoppe på trampoline er en svært effektiv form for trening, selv om det kan være enkelt å skade seg dersom du ikke følger sikkerhetsanvisningene, sier Zane Hema, personlig trener ved The Sobell Centre i London til KK.no.

Hema mener også at det å hoppe er en flott måte å få brukt hele kroppens muskulatur på, samtidig som han poengterer at man skal være forsiktig om man har vond eller dårlig rygg. Siden det hoppe også er veldig morsomt kan det føles frigjørende og det er en god måte å kvitte seg med stress på, samtidig som du forbrenner kalorier.